Как да декорираме спалня с лилави стени

15.03.2017 Категория: Обзавеждане и декорация 0 коментари Автор: Homecenter

Лилавото е цвят, който придава класа и изящество на интериора. Неговите нюанси стимулират креативността и създават приятна атмосфера. За хората с творческа нагласа лилавото е перфектен цвят за стените в спалнята. Ето няколко интересни идеи, които да ви вдъхновят, когато обзавеждате спалнята си, за стените на която сте избрали лилав цвят.

Разнообразие от нюанси

Има много и разнообразни нюанси на лилавото, от които можете да избирате, като люляково, виолетово, лавандулово и още много други. Можете да се спрете на този, който харесвате най-много, или да създадете съчетание от няколко от тях.
 


Обзавеждане

Лилавите тонове поглъщат светлината. По тази причина огледалните повърхности са много подходящи за интериори в лилаво, тъй като подчертават и допълват богатството от цветове в декора. С тяхна помощ стаята ще изглежда добре осветена. Лилавото изглежда много стилно, когато се съчетае с бяло или сиво, така че не се колебайте да използвате тези тонове за декорацията, леглото и останалите мебели за спалня.

Изцяло лилави интериори

Освен за стените лилавото е подходящо за целия интериор на спалнята. Можете да изберете по-нежни тонове за акцентите, като виолетовото и лавандулата са най-лесно приложими. Добре е да балансирате цветовата схема на интериора чрез аксесоари в светъл неутрален тон.
 


Визуален баланс

Когато използвате ярки тонове в дизайна на жилището си, е много важно да създадете визуален баланс. Ако сте заложили на по-тъмни нюанси на лилавото за стените, комбинирайте го с по-светли, неутрални и топли тонове, за да създадете балансирана визия.

Мислете извън стандартните рамки

Обзавеждане за спалня в ярък цвят не е особено популярен избор, но това не означава, че то не може да изглежда ефектно и стилно. Ако изберете мебели в цвят, който подхожда на този на стените, вашата спалня ще се сдобие с ярка и уникална визия, като се запази семплият й дизайн. Това е чудесна концепция, която успешно бихте могли да приложите и за детската стая.
 


Използвайте лилавото в малки дози за прозорците

В спални, които имат малки прозорци, трябва да изберете по-светли нюанси на лилавото, тъй като в противен случай помещението може да изглежда неприветливо и мрачно. Светлите тонове и ефирни завеси за прозорците ще създадат много по-приятна и комфортна атмосфера.