Кои са най-ценните удобства в гардеробните стаи

09.05.2017 Категория: Обзавеждане и декорация 0 коментари Автор: Homecenter

Постигането на добре организиран гардероб е много по-лесно, когато имате предварително изготвен план за неговия дизайн в зависимост от вида и количеството на дрехите и аксесоарите, които ще съхранявате в него. Жените и мъжете имат различни изисквания към гардеробните си пространства. Ето някои от най-важните удобства, с които дамите предпочитат да разполагат в гардеробната си стая.

Място за подреждане на обувки

Голяма част от дамите обожават обувките и имат няколко пъти повече чифтове от мъжете. Това изисква допълнително място за подреждането им. Всяка функционална гардеробна стая трябва да разполага с модули, пригодени специално за тази цел. Колкото повече отделения, предназначени за обувки, има една гардеробна стая, толкова по-доволна ще бъде нейната собственичка.

Рафтове и много места за съхранение

Друг елемент, който е абсолютно задължителен за всички гардеробни стаи, собственост на дами, е наличието на много рафтове и разнообразни по обем отделения за съхранение на дрехи. Гардеробните стаи трябва да бъдат практично организирани, за да изпълняват функциите си, което налага да са оборудвани с множество различни варианти за съхранение на дрехи, бижута и аксесоари.
 


Отделения за прибиране на дребни вещи

За по-дребните лични вещи като часовници, гривни, колани, слънчеви очила и шалове също трябва да има обособено място в гардеробната стая. Обикновено те могат да се прибират в чекмеджета или малки отделения, които са разделени на няколко зони с помощта на разделители. В повечето случаи един сравнително голям шкаф ще бъде достатъчен за съхранение на почти всички аксесоари. Ако обаче разполагате с доста такива принадлежности и искате да ги подредите максимално функционално, вероятно ще трябва да заделите повече място за тях в гардеробната стая.

Островен шкаф

Ако гардеробната стая е с по-голяма квадратура, никоя дама не би се лишила от удобството да разположи в центъра й островен шкаф, тъй като той е много функционална мебел. Островите разполагат с чекмеджета за съхранение на дрехи или бельо, както и на по-дребни аксесоари и бижута. Освен това плотът на островния шкаф може да се ползва като удобна помощна площ при сгъването и подреждането на дрехите в гардеробната стая. Всяка дама ще оцени и шикозен акцент в гардеробната стая като стилен полилей, който се спуска от тавана над острова.
 


Лостове за закачалки

Лостовете за закачалки с висящи дрехи също са задължителен елемент на функционалните гардеробни стаи, собственост на дами. Те са необходимост, тъй като дамите обикновено разполагат с немалко сака, панталони, поли и рокли, които биха искали да съхраняват в безупречен вид. С помощта на оптимална комбинация от лостове за закачалки можете да поберете голям обем дрехи в относително малко пространство.

Осветление

Осветлението в гардеробната стая трябва да бъде стратегически планирано, тъй като обикновено помещението не разполага с прозорци, през които да навлиза естествена светлина. Дори голям полилей в центъра на стаята може да се окаже недостатъчен. Необходимо е да се добавят и други видове тела, за да се постигне максимална осветеност на всяко кътче в гардеробната стая.