Как да удвоите функционалността на гардероба

17.12.2017 Категория: Обзавеждане и декорация 0 коментари Автор: Homecenter

В спалнята с малка площ няма възможност да се разположи голям гардероб, поради което е необходимо да се подходи креативно при избора на модел и вътрешното му разпределение, за да може той да побере повече вещи. Вижте няколко полезни стратегии за усвояване на пространството в гардероба, с които ще увеличите двойно функционалността му.

Добавете в гардероба висящ органайзер за закачалки

Ако сте заложили на гардероб по проект, изработен спрямо вашите индивидуални нужди, вероятно разполагате с всички необходими отделения за дрехи и аксесоари. В случай че сте решили да преконфигурирате някои отделения, може да добавите полезни приставки. Ако гардеробът разполага с високо монитиран лост за висящи дрехи, може да окачите на него телен органайзер. Приспособлението включва тясна продълговата хоризонтална телена скара, на която могат да се окачат закачалки и по този начин да се обособи допълнителен лост за висящи дрехи. Върху двете вертикални рамена на органайзера са разположени куки, на които могат да се окачват дамски чанти.Подредете рационално обувките в гардероба

В отделението за обувки ще се освободи допълнително място, ако ги подредите така, че всеки чифт да заема минимално пространство. За целта подредете обувките в изправено положение, като едната от чифта обърнете така, че предната ѝ част да е долепена странично до задната част на другата. С тази практична подредба ще можете да сместите върху рафтовете в гардероба повече чифтове обувки, отколкото с всяка друга.

Монтирайте гардеробен механизъм за аксесоари с телескопичен водач

За да оптимизирате вътрешното разпределение на гардероба, може да монтирате на страничните плоскости изтегляща се приставка за съхранение на шалове и колани. Тя представлява плоскост с няколко хоризонтални лоста, разположени един над друг, която лесно се изтегля навън и прибира обратно в гардероба. Наличието на такъв удобен механизъм в гардероба спомага за по-добрата организация на аксесоарите и спестява време при избора им.

Заложете на различни видове закачалки в зависимост от типа облекло

За да можете да сместите повече висящи дрехи в гардероба, окачвайте ги на закачалки, предназначени за конкретния тип облекло. Набавете си удобни метални закачалки с олекотен дизайн, върху които да съхранявате панталоните, сгънати надве. Тъй като тези закачалки не заемат много място, ще можете да сместите повече чифтове панталони в гардероба. Практично решение за малката спалня би могъл да бъде и ъглов гардероб, изработен по индивидуален проект, с височина до тавана. При този вариант в средната част на гардероба могат да се поместят множество малки чекмеджета и рафтове за съхранение на бельо и аксесоари.Съхранявайте обувките окачени на кукички

Вместо да заделяте рафтове в гардероба за съхранение на обувки, може да подходите алтернативно, като монтирате лостове от вътрешната страна на гардеробните врати. Разположете лостовете в долната част на вратите и съхранявайте обувките окачени на тях с помощта на S-образни метални кукички.