Вилата - удобна и уютна с няколко основни правила

01.06.2020 Категория: Обзавеждане и декорация 0 коментари Автор: Homecenter

Вилата е любимото място за отдих, с предразполагащи за почивка стаи. Не е необходимо тя да е голяма постройка, уютът се създава от стопаните, които непременно предвиждат барбекю, удобни дивани, кресла, шезлонги. Тук искаме да напомним за няколко елемента на интериора и правила, подходящи за вилата, които внасят разнообразие и удобство.

Съчетаването по цвят за събиране в една стая на удачна комбинация от различни мебели

Обикновено за вилата се заделят стари мебели. Освен тях се налага да се купят и някои нови, обикновено шкафове и маси. Не е проблем това, че някои мебели са стари, а други в съвременен стил. Съчетайте ги в една цветова гама и ще получите хармонична комбинация. Например можете да съчетаете черно и бяло, бежово и кафяво, бяло и бежово. Ако е необходимо, използвайте мебелно фолио, за да "впишете" някои от мебелите в гамата.

Ако стаите са с нисък таван

За да придадете по-голяма височина на стаите, можете да използвате няколко начина:

- да покриете стените с мазилка или тапети на вертикални ивици;
- да сложите врати и прозорци, достигащи от пода до тавана;
- да поставите картини по-високо, близо до тавана.

Барбекю на двора
Барбекюто – вътре или отвън

Барбекюто на двора си заслужава усилията! Тази конструкция е не само място за приготвяне на вкусна храна, но и бижуто на двора и на цялата вила. Тя е удобна, защото можете да изградите и място за съхраняване на дърва, за да са ви подръка, както и кът с масичка и столове. Ако изградите и навес върху площадката на барбекюто, дори при дъжд ще можете да се наслаждавате на приготвеното на него месо в приятна компания, без дъждът да ви пречи.

Много е удобно барбекюто да бъде близо до сградата, особено до кухнята, за да можете лесно и бързо да пренасяте съдове и продукти. Много удачно е разполагането на къта на барбекюто в близост до кухненския прозорец, первазът на който може да се трансформира в плот.

Другият вариант освен изградено е преносимо барбекю, което можете да използвате и вътре във вилата, и навън. Но то е несравнимо с емоциите и уюта на изграденото на двора барбекю.

Камина във вилата

Камината не е отживелица. Тя е преминала през дълги периоди на използване, създавайки и специфична домашна уютна атмосфера, не само служейки за отопление. Отделете достатъчно внимание на обмислянето на дизайна. Конструкцията трябва да се съобрази с наличното място и къде точно в дневната е най-добре да се изгради. Най-добре е да се обърнете към професионалисти в изграждане на камини.

Дали камината ще бъде в старинен стил, или със съвременен дизайн, зависи от цялостния облик на стаята.

През студени дни камината ще топли и създава настроение, а в топлото време ще радва като част от интериора.

Камина
Заложете на светли и пастелни цветове, за да създадете обстановка за отдих

Пастелните цветове предразполагат към отпускане. Използвайте ги при избора на текстил и аксесоари.

За повече просторност оставете пода и тавана бели. Накрая предвидете и цветни петна за настроение – пано в зелено и малиново, картина с изглед на поляна или гора с ярки багри.

Вилата ще ви посреща с уют и спокойствие, удобство и всичко необходимо за пълноценен отдих, с готова за разгаряне на весел огън камина и барбекю, очакващо дружна компания за поредното печене и вкусен обяд или вечеря.