Как да пренесете магията на морето в интериора

29.06.2016 Категория: Интериорен дизайн 0 коментари Автор: Homecenter

Ако живеете на брега на морето, можете да се смятате за невероятни късметлии. За жалост не всеки има тази възможност. Независимо от това, всички, които обичат морската атмосфера, могат да пренесат магията на морския бряг у дома, дори и да живеят в планински район. Ето няколко лесни идеи, с чиято помощ можете да изпълните своя дом с морско настроение.

Вероятно и във вашия дом има кутия, пълна с миди, които сте събирали през отминалите ваканции на морето. Време е да ги извадите и да ги включите в декора, за да създадете приятна крайбрежна атмосфера.
 


Конопеното въже е материал, с който могат да се осъществят неизчерпаем брой проекти за дома, и то с малък бюджет, тъй като цената му не е висока. Използвайте своята креативност и си направете оригинални табуретки с помощта на въже, лепило и стари автомобилни гуми. Те могат да намерят приложение във всекидневната, спалнята, а също и на терасата, верандата или в задния двор.

Може би вече сте се погрижили да добавите малки аксесоари с морски мотиви във вашата баня. Не пропускайте да окачите завеса за баня с морски десен, за да подсилите крайбрежната визия на декора. Също така може да заложите и на стенни и подови плочки за баня в синьо или на серия плочки с морски мотиви.

Друга креативна идея да пренесете магията на морето в дома си е чрез постери, картини и снимки на морски брегове, вълни и екзотични плажове. Това могат да бъдат и ваши снимки, ако сте запалени по фотографията, но също така може и да си поръчате или закупите.

Ефектна морска визия в спалнята можете да постигнете като окачите на някоя от стените голяма рибарска мрежа с прикрепени към нея миди, рапани или морски звезди.

С помощта на въже можете лесно да си направите постелка за входната врата, която да ви посреща всяка вечер и още от вратата да ви напомня за разходка по плажа, докато слънцето залязва над вълните.
 


Погрижете се и за трапезната маса: разположете в центъра й няколко миди, рапани, малко пясък и поставете свещи около тях. По този начин ще създадете великолепна морска дзен градина. Ако се нуждаете от нови мебели за всекидневна или трапезария, можете да кликнете ТУК и да разгледате колекцията от трапезни маси и столове от дърво на Каза Декор.

Десените, които недвусмислено се асоциират с морето, са синьо-белите райета. Ако искате да създадете декор, който е вдъхновен от морските вълни и пясъчните брегове, изберете такава шарка за интериорния текстил във вашия дом. Не е задължително да боядисвате стените в синьо и бяло. Достатъчно е да смените спалното бельо или да добавите декоративни възглавнички с такава щампа.