Лятна цветова палитра за интериора на дома

04.08.2016 Категория: Интериорен дизайн 0 коментари Автор: Homecenter

Лятото е идеалният сезон за освежаване на интериора и промяна на цветовата схема в помещенията. Ето някои от най-подходящите нюанси за топлите дни и как можете да ги приложите във вашия дом.

Кобалтово синьо

Макар и дързък, този син нюанс е много приятен и внася свежест и прохлада, без да натоварва визуално пространството. Смята се, че този динамичен цвят е най-подходящ за домашните офиси, но всъщност обзавеждане за всекидневна в тази багра е отлично решение за летните месеци.
 


Екзотично оранжево

Оранжевият цвят е много ярък и ще изпълни интериора с енергия. Можете да го използвате за дамаската на меката мебел, за да създадете модерна и екстравагантна визия, ако обаче такъв вариант не ви допада, можете да го внесете в интериора като се спрете на тапети с шарка в оранжево или дори на акцентна стена в този цвят.

Слънчево жълто

Този ярък жизнерадостен цвят веднага ще преобрази интериора. Произведенията на изкуството и декоративните възглавнички са възможен вариант да внесете този слънчев нюанс във всекидневната стая. За да създадете още по-силен визуален ефект, можете да комбинирате този цвят с неутрални нюанси на сивото или с бяло.

Светлосиво

Светлосивите нюанси са едновременно класическо и универсално решение за дома. Този цвят е подходящ за всички стаи от жилището: кухнята, всекидневната и дори спалнята. На практика сивото може да се комбинира с всички останали тонове от цветовия спектър.
 


Небесносиньо

Точно както и лятното небе, този син нюанс има ведро и успокояващо присъствие. Важно е обаче да не се прекалява с употребата му и да се използва в разумни дози: за мебелите, завесите или някои по-големи аксесоари. Неговото успокояващо въздействие може да бъде много подходящо за всекидневни стаи или пък за спални.

Ябълково червено

Този наситен червен нюанс е перфектен за трапезарията, тъй като интензивните червени тонове стимулират апетита.