Есенни палитри за дома

21.11.2016 Категория: Интериорен дизайн 0 коментари Автор: Homecenter

Есента очарова с невероятна пъстрота от топли багри, които ни се иска да внесем в дома си. Ето няколко цветови комбинации, с чиято помощ ще можете да освежите жилището си през есенните месеци.

Кралско синьо, сиво и слонова кост
Богатият и наситен син нюанс се съчетава хармонично със сиво и изглежда невероятно, когато е поставен на фон от слонова кост. Тази цветова комбинация е изключително подходяща за тапицерията на мебелите във всекидневната и може да се прилага при различни интериорни стилове.
 


Кобалтово синьо и смарагдово зелено
Комбинирайте красотата на зелени декоративни възглавнички от кадифе с мека мебел в кобалтово синьо и ще получите елегантна фокусна точка във всекидневната, която ще носи есенно усещане.

Сиво, бежово и слонова кост
Заедно тези три неутрални цвята са перфектни за есенния интериор. Можете да използвате тази цветова комбинация както за аксесоарите и декоративните елементи, така и за мебелите. Тази цветова схема е подходяща най-вече за всекидневната, но също толкова успешно можете да я приложите и в спалнята и трапезарията. Комбинацията от тези три цвята се съчетава много елегантно с геометрични мотиви.
 


Тъмносиньо и оранжево
Тъмносиньото и оранжевото са страхотна цветова комбинация, която изглежда невероятно. Оранжевите тонове са едни от най-популярните през есента, тъй като се асоциират с падащите листа навън. Те ще изпълнят интериора с топлина и комфорт. Добавете към тях акценти в тъмносини багри, които да внесат баланс в цветовата схема, и ще получите невероятен есенен интериор.

Черно и синьо
Ако изберете правилния нюанс на синьото и го съчетаете с акценти в черни тонове, ще получите една модерна комбинация, в която се усеща леко ретро влияние. Черното е цвят, който повечето собственици на жилища избягват, но неговото умерено използване и правилният фон могат да ви помогнат да създадете един разкошен интериор.
 


Кафяво, черно и бяло
Комбинацията от черно и бяло е класическа и универсална. Ако обичате цветовете и искате да допълните тази цветова схема с друга багра, можете да добавите кафяви акценти към нея и по този начин ще създадете съчетание, което е подходящо не само за есента, но и за всички останали сезони. Ако искате да внесете повече вариации на кафявия цвят, можете да заложите на дървени повърхности.

Бледорозово и сиво
Красивите бледорозови нюанси изглеждат много по-изтънчено, когато се съчетаят с елегантни сиви тонове. Ако тази комбинация ви допада, заложете на нея, когато избирате обзавеждане за спалня и интериорен текстил. С тази цветова палитра ще изградите декор, който е едновременно успокояващ и цветен.