Пленителни спални в сиво и синьо

07.11.2017 Категория: Интериорен дизайн 0 коментари Автор: Homecenter

Съчетанието от сиво и синьо е универсална комбинация, включваща един от най-харесваните цветове и най-популярния неутрален тон в интериорния дизайн през последните няколко години. Независимо дали ви предстои обзавеждане на детска стая, тийнейджърска спалня, всекидневна или кухня, няма да сгрешите, ако заложите на цветова палитра от сиво и синьо, тъй като тя лесно се вписва в различни стилове и теми.

Една от причините за популярността на тези два цвята е богатството от нюанси, което дава повече свобода при дизайна на спалнята. Сивото може да изпълнява ролята както на успокояващ неутрален фон, така и на акцентен цвят. По същия начин синьото би могло да се приложи като основен цвят в декора или като багра за стените в спалнята. Възможните комбинации са неограничени. Ето няколко идеи какво обзавеждане за спалня да изберете, за да оформите интериор в хладна сиво-синя гама.
 


Очарователна спалня с морски дизайн

Обикновено съчетанието от бяло и синьо се асоциира с морската тематика. Бихте могли обаче да заложите на по-нетрадиционна цветова палитра, като замените белите тонове с атрактивни нюанси на сивото. Освен че със сиво можете да постигнете по-оригинален облик на спалнята, тази багра дава възможност и за експериментиране с нюансите на синьото. Можете например да използвате светли сиви нюанси за стените в спалнята, а за леглото, завесите и спалното бельо да заложите на петроленосиньо, тюркоаз или синьо-лилаво. С такава цветова комбинация ще постигнете ефектен и по-необичаен за крайбрежната тематика контраст.

Шикозна спалня в съвременен стил

Ако се колебаете в какви нюанси на сивото и синьото да декорирате спалнята, можете да заложите на синкавосиви тонове. Те са чудесно решение за цвят на стените в модерната спалня. Изберете мебели за спалня и аксесоари в тъмносиво или в ярки сини багри, за да постигнете стилен и свеж интериор. Тази цветова комбинация е особено подходяща за спални в скандинавски стил.
 


Акценти в сиво-синята спалня

Бихте могли да добавите и трети цвят към палитрата от синьо и сиво в спалнята. Не е необходимо това да бъде бялото, тъй като сама по себе си синьо-сивата цветова схема е неутрална. Акценти в червено или оранжево биха се вписали перфектно в спалня в крайбрежен или морски стил. Детайли в розово или цикламено биха били ефектен щрих в тийнейджърска момичешка стая. Ако за спалнята сте избрали по-светли нюанси на сивото и синьото, добавете акценти в жълто.

Спалня в тъмни нюанси на сивото и синьото

Наситените нюанси на сивото или синьото са идеален избор за стените в мъжка спалня. За да постигнете цветови баланс в такъв декор, заложете на мебели в неутрален цвят и интериорен текстил в бяло, тъмносиньо и наситеносиво.