Свежи летни цветове за интериора на дома

29.11.2017 Категория: Интериорен дизайн 0 коментари Автор: Homecenter

Жизнените багри на лятото са чудесно решение за интериора, независимо от сезона, тъй като допринасят за създаването на приятна и уютна обстановка в дома. Вижте как да придадете колорит на жилището си с обзавеждане в очарователни летни краски, които да ви зареждат с енергия през цялата година.

Кремаво

Неутралните кафеникави тонове са едни от най-характерните за лятото цветове, а по-светлите от тях, като кремавото, са сред водещите нюанси в тази гама. Кремавите тонове са по-меки и по-топли от белия цвят, поради което са подходящо решение за стените в дома. Обзавеждане за дневна в кремаво и тъмнокафяво е чудесен избор, особено ако предпочитате по-пестелива цветова палитра в пясъчни нюанси. Бихте могли също да заложите на мека мебел с корпус в кафяво и дамаска в кремаво. Интериорен текстил в дневната и спалнята в кремаво или с шарки в пясъчни тонове е страхотно решение, което ще ви напомня за прекрасните дълги летни дни, прекарани на плажа.
 


Керемиденочервено

Доматените и черешовите нюанси на червеното са дръзки багри, които мигновено биха внесли лятно настроение в декора. Ако ги съчетаете с бяло, тяхното визуално въздействие ще бъде по-силно. Мебели в керемиденочервено също са отличен избор за дневната или спалнята. Този наситен кафеникавочервен тон е по-приглушен от ярките червени багри, благодарение на което допринася за създаването на по-уютна обстановка в спалнята или дневната стая. За хола бихте могли да изберете мека мебел с дамаска в керемиденочервено и бяло, а за спалнята – легло с подобна тапицерия. Друга възможност да вмъкнете керемиденочервен цвят в спалнята, е като заложите на гардероб с плъзгащи врати с пълнеж от лакобел стъкло. Елегантният дизайн на този тип гардероби в съчетание с червен цвят на вратите ще превърнат тази функционална мебел в ярък акцент.
 


Пурпурно

Топлите и студените нюанси на този цвят са подходящи за дневната и спалнята. Обзавеждане във виолетово, люляково или лавандулово ще придаде изисканост на декора. Може да съчетаете мебелите в тези багри с акценти в подходящи жълти или розови тонове. Мека мебел с кадифена дамаска във виолетово е отличен избор за дневната. В спалнята бихте могли да заложите на легло с тапицерия в цвят лавандула или да изберете бельо в бяло и люляково. Деликатното излъчване на тази цветова гама ще придаде финес и класа на интериора.

Бледосиво

Светлите ефирни нюанси на сивия цвят са универсален избор за интериора на дома. Благодарение на многобройните вариации с топъл или студен оттенък, бледосивите багри могат да се комбинират хармонично с широка гама от други цветове. В дневната може да съчетаете светлосиви стени с мебели в топли дървесни тонове. Ако сте любители на монохроматичните интериори, бихте могли да изберете обзавеждане в няколко нюанса на сивото и да добавите акценти в земни тонове.