Идеи за свежа монохроматична баня

03.02.2017 Категория: Стенни и подови настилки 0 коментари Автор: Homecenter

Баните, които са решени в монохроматична цветова схема, винаги изглеждат по-чисти, по-модерни и по-луксозни. Предизвикателствата при оформлението на интериорите в монохроматична палитра са свързани с избора на подходящ стил и декорация. Не е трудно да постигнете интересна визия на едноцветната баня, стига да заложите на правилен подход при декорирането на пространството. Ето няколко идеи за постигане на стилна монохроматична баня.

Добавете аксесоари с различни цветове
Ако интериорът на банята е издържан изцяло в бялата или синята гама, можете да добавите по-дребни елементи в различни тонове и по този начин да постигнете цветово разнообразие. За целта можете да заложите на аксесоари и декорации като: кърпи за баня, постелки, снимки, картини, декоративни пана или статуетки. С тяхна помощ лесно можете да обогатите цветовата схема и да създадете интересен дизайн, без да се налага да правите драстични промени.

Елементи с метален блясък
С елементи със златиста или сребриста повърхност несъмнено ще добавите елегантност и лукс към банята. Техният блясък ще обогати облика на едноцветната баня. Заложете на огледало с метална рамка, в тон с кранчетата на мивката, обкова на шкафовете и закачалките за кърпи, и веднага ще усетите разликата в атмосферата на банята. С този подход ще добавите блясък и изисканост към монохроматичната баня, без да се отдалечавате от избраната за помещението едноцветна концепция.

Заложете на ярък цвят
Интериорите, решени в монохроматична палитра, се характеризират с едноцветност, но това не ви ограничава до употребата само на бяло, черно или сиво. Бъдете креативни и изберете плочки за баня в някой интересен и любим ваш цвят, като например жълто, червено, синьо, зелено, а защо не и лилаво, оранжево или дори розово. Възможностите са неограничени, тъй като днес производителите на фаянсови плочки предлагат серии в широка гама от цветове и дизайни.

Работете с различни нюанси на избрания цвят
При декорирането на банята в монохроматична схема можете да използвате множество нюанси на избрания основен цвят. Всеки основен цвят има десетки, а понякога и стотици различни нюанси. Например за класически бял интериор на банята можете да комбинирате тъмни и светли нюанси на бялото и слоновата кост. Един от най-предпочитаните цветове за банята е синият. Ако и вие сте го избрали за вашето помещение, можете да комбинирате морскосиньо, индигово и кралскосиньо.

Придържайте се към любимия си цвят
Ако имате афинитет към определен нюанс, можете смело да заложите на него при дизайна на банята и да закупите фаянсови плочки в тази ваша любима багра. Въпреки че оформлението на интериора в монохроматична цветова схема не е съвсем лесна задача, ефектът, който се постига, си заслужава усилията.