Интересни идеи за дизайн на малка баня

24.02.2017 Категория: Стенни и подови настилки 0 коментари Автор: Homecenter

Интериорното оформление на баня с малки размери е предизвикателство не само за собствениците й, но и за дизайнерите. Ето няколко креативни идеи, които можете да приложите при дизайна на такова помещение, за да постигнете максимална функционалност и оригинална визия.

Заложете на плочки в наситени цветове и авангарден дизайн

Изберете подови плочки за баня в тъмни тонове и стенни с дързък геометричен дизайн. Те се вписват перфектно в малко помещение, докато в по-просторна баня биха били визуално натоварващи заради по-голямата й площ. Осигурете добра осветеност в банята, за да се откроява ефектният декор на стенните плочки.

Създайте илюзия със стъклени и огледални повърхности

Стъклените повърхности създават оптическа илюзия за повече пространство и намират широко приложение при вътрешното оформление на малки помещения. Заложете на прозрачен стъклен параван за душ зоната в малката баня, както и на голямо огледало над умивалника.

Изберете шкаф за баня и санитарно оборудване с малки размери

Ако вашата баня е тясна, заложете на компактно оборудване, което не заема твърде голяма част от пространството. Малък шкаф с мивка и тоалетна чиния с опростен дизайн са отличен избор за такова помещение.

Окачете рафтове

За да създадете удобство в малката баня, е необходимо да усвоите оптимално цялото налично пространство. Шкафовете са практични мебели за баня, но заемат твърде много място. Вместо тях можете да заложите на малка ъглова етажерка или няколко рафта, монтирани на стената, които няма да заемат подово пространство.

Създайте спа атмосфера

Приятна, отпускаща сетивата спа атмосфера може да се създаде дори и в най-малката баня. За да я постигнете, заложете на вана с компактни размери в комбинация с голяма душ глава и стени, облицовани с широкоформатни фаянсови плочки. По този начин ще създадете истинско спа усещане в малката баня.

Не отрупвайте с вещи плота на шкафа

Вместо върху плота, съхранявайте козметиката и принадлежностите си за баня в шкафа или върху откритите рафтове. Така върху плота ще има място за малка ваза със свежи цветя и ароматни сапуни.

Обогатете цветовата схема чрез аксесоарите

Добавянето на аксесоари в ярки цветове ще освежи малката баня. Ако за стените и пода на банята сте избрали плочки в бледи тонове, за да изглежда тя светла и по-просторна, можете да внесете настроение с цветни хавлиени кърпи, завеса и аксесоари.

Заложете на стилни подови плочки

Тъй като подът на тясната баня е с малка площ, бихте могли да инвестирате в по-скъп и ефектен модел подови плочки, като например такива с шестоъгълна форма, с които ще придадете неподражаем облик на помещението.