Теракот и гранитогрес - модерно решение за пода

22.05.2017 Категория: Стенни и подови настилки 0 коментари Автор: Homecenter

Съвременните гранитогресни и теракотни плочки са здрави, издръжливи и с по-атрактивен външен вид от полираните модели с лъскава повърхност, произвеждани през 80-те години на миналия век. Днес керамичните плочки с матова повърхност са сред най-предпочитаните материали за подова настилка, тъй като се предлагат в декори, реалистично пресъздаващи камък, мрамор и различни видове дървесина.

Уютна атмосфера в дома с теракот в земни тонове

Ако искате да създадете усещане за комфорт и уют още от прага на дома си, изберете за пода в антрето теракотни плочки в топли кафяви, бежови и червеникави тонове, чийто дизайн пресъздава красотата на естествена каменна настилка. Освен че с тях ще внесете визуална топлина и ще създадете приветлива атмосфера в антрето, ще си осигурите здрава подова настилка, която лесно се почиства и поддържа.

Интериорни и екстериорни настилки

С полагането на гранитогресни плочки си осигурявате издръжлива подова настилка с естетична визия, която освен това предоставя възможност да оформите стилен плавен преход между вътрешните помещения и екстериорното пространство около дома. Тъй като гранитогресът е устойчив на атмосферни влияния, той е подходящ материал за настилка на терасата, в градината и лятната кухня, както и за площта около открития басейн в двора. Разнообразието от дизайни на плочките позволява различни цветови и текстурни решения, пресъздаващи до съвършенство настилка от естествени шисти, мрамор, разновидности на каменна мозайка и паваж. Тези, които предпочитат външна настилка с визия на дървесина, могат да заложат на гранитогресни плочки, имитиращи декинг, които се предлагат в множество природни нюанси на бежовото и кафявото, за да се постигне автентичен вид на повърхността.

Теракотна настилка в кухнята и трапезарията

Полагането на теракот в кухня с бели стени и мебели ще придаде гостоприемен облик и характер на помещението, ако изберете плочките в топли кафяви тонове, като например в цвят канела. За дизайн на теракотните плочки бихте могли да изберете такъв, наподобяващ каменен под, особено ако кухнята е решена в средиземноморски или рустикален стил, с открити дървени греди на тавана. За кухните, обзаведени в изчистен съвременен стил, теракотните плочки с дървесен декор са решение, което ще внесе уют и ще балансира едноцветните гладки повърхности и прави линии на мебелите.

Теракот и гранитогрес в хола и спалнята

Керамичните плочки в топла бежово-кафява гама са отличен избор за дневната, обзаведена с мека мебел в сиво и холна маса с дървесен декор. Подовите плочки в топла цветова палитра се съчетават перфектно с тъмен килим в зоната за сядане, като контрастът създава усещане за повече пространство в помещението. Теракот или гранитогрес в топли есенни багри е подходящо решение и за спалнята, тъй като може да се съчетае както със стени в неутрални тонове, така и с шарени тапети в студени тъмни цветове. В зависимост от интериорния стил и предпочитанията си бихте могли да изберете за спалнята плочки, имитиращи паркет или каменна настилка.