Гранитогресни плочки за терасата и градината

25.07.2017 Категория: Стенни и подови настилки 0 коментари Автор: Homecenter

Благодарение на здравината им и разнообразието от дизайни, цветове, форми и размери, гранитогресните плочки са подходяща подова настилка за всички помещения в дома. Тъй като са високоустойчиви на износване и атмосферни влияния, те са предпочитан материал и за външни площи като балкони, дворни пространства и градини. С тях могат да бъдат оформени кътове за отмора на открито, пътеки в градината, зони за отдих край басейна или лятна кухня. Освен като настилка гранитогресните плочки могат да бъдат полагани и като външна стенна облицовка.

Външните настилки от гранитогресни плочки имат редица предимства в сравнение с бетонните и каменните, поради което са се наложили като надеждна тяхна алтернатива.

Лесно почистване и поддръжка

Градинските настилки от гранитогрес са устойчиви на надраскване и оцветяване и се поддържат лесно. Необходимо е да сменяте запечатващия импрегнатор приблизително на всеки четири години в допълнение към редовното почистване с вода.

Гранитогресът се предлага на достъпна цена

Освен че се почистват и поддържат сравнително лесно, гранитогресните плочки се предлагат на атрактивни цени, което ги прави приложими при различни по мащаб реновации и могат да бъдат заложени дори в проекти с малък бюджет. Необходимо е прецизно да измерите площта на терена, върху който ще полагате гранитогресната настилка. Препоръчително е да си подсигурите поне няколко квадратни метра гранитогрес в повече, които да имате в резерв, в случай че част от плочките се наложи да бъдат заменени с нови.

Лесна подмяна на счупени плочки

Макар настилките от гранитогрес да са изключително здрави, студоустойчиви и издръжливи на интензивен пешеходен трафик, е възможно да възникне нужда от заменяне на някои от плочките с нови. Обновяването на част от гранитогресната настилка е много по-лесна за изпълнение задача в сравнение с подмяна на счупена плоча от естествен камък, повредена декинг или бетонна настилка. Необходимо е единствено внимателно да отстраните старата плочка и на нейно място да поставите новата.

Разнообразие от дизайни

Независимо какви са вашите предпочитания по отношение на дизайна на външните облицовъчни плочи, широката гама от цветови вариации, стилово оформление на повърхността и размери на гранитогреса ще ви улесни в осъществяването на екстериорния ви проект. Можете да изберете гранитогресни плочки в багри, които да се съчетават хармонично с цветята в двора или с цвета на градинските мебели. Ако пък сте решили да заложите на контраст в композицията, бихте могли да изберете гранитогреса в подходящ цвят, така че да послужи като фон, на който да се открои градинската мебелировка. Без значение дали предпочитате ярки или приглушени цветове за оформлението на градината, дали сте любители на класическите или на модерните стилове, гранитогресните плочки са перфектното решение за постигането на желания облик.