Идеи за свежа баня в зелено

10.10.2017 Категория: Стенни и подови настилки 0 коментари Автор: Homecenter

Създаването на отпускаща атмосфера в банята е една от най-важните задачи при вътрешното оформление на помещението. Несъмнено за да се постигне тя, е необходимо да бъде избрана подходяща цветова схема за интериора. Синьото е класическо решение за тази цел. Ако обаче предпочитате по-нетрадиционна багра, може да изберете плочки за баня в зелени тонове. Ето няколко интересни идеи как да оформите интериора на банята в нюанси на зеленото.

Стенни плочки в три нюанса на зеленото

Създайте ведър акцент в банята, като облепите частично стената зад мивката или до ваната с фаянсови плочки в три различни светлозелени тона. Останалата част от стените облицовайте с бели плочки, за да уравновесите цветово декора.

Едноцветни квадратни плочки

Ако харесвате семпли интериори с изчистена визия, изберете фаянсови плочки в свеж нюанс на зеленото, например лайм. Положете ги върху стените в стандартна схема, а за фугите изберете бял цвят. Ако банята е малка, заложете на широкоформатни плочки в зелено и тънки фуги. По този начин ще създадете илюзия за по-просторно помещение.

Плочки в зелено за обособяване на зони в банята

В случай че стенна облицовка изцяло от зелени плочки не ви допада, може да вмъкнете цвета в декора на банята, като го използвате само в определени зони. Изберете фаянсови плочки в блед пастелен нюанс на зеленото и облепете с тях душ зоната и стената зад умивалника. За стената зад тоалетното казанче може да изберете фаянсови плочки с геометрична шарка в пастелнозелено и бяло, за да отделите визуално тази част от банята от останалите две зони. На пода в душ зоната и около умивалника може да положите зелен гранитогрес, а в сектора около тоалетната чиния – бели плочки.

Стенни плочки в синьо-зелено

С облицовка в цвят тюркоаз можете да създадете една наистина релаксираща атмосфера в банята. Положете на стените около ваната мозаечни фаянсови плочки в синьо-зелено, а за останалата облицовка заложете на бял цвят. За пода изберете гранитогрес с дървесен дизайн в топло светлокафяво. Мебели за баня с дървесен декор ще се впишат перфектно в такъв интериор. Санитарното оборудване изберете в бял цвят, за да балансирате контраста между тюркоазеното и кафявото.

Бани, декорирани изцяло в зелено

Най-ревностните любители на зеления цвят вероятно биха предпочели да подчинят интериора изцяло на тази свежа багра. Макар това да е донякъде рискован подход, не е невъзможно да се постигне стилен и хармоничен интериор. Ключът към успеха е изборът на гланцирани стенни плочки в ненатоварващ светъл зелен тон, като например бледо тревистозелено. Мозайков дизайн на плочките би внесъл усещане за раздвиженост в едноцветната баня. Гранитогресни плочки с дървесен дизайн в светъл естествен цвят са подходящо решение за пода на баня, чиито стени са облицовани изцяло в бледозелено.