Предимства на структурно изолационните панели

02.09.2016 Категория: Къщи - дизайн, архитектура. Сглобяеми къщи. 0 коментари Автор: Homecenter

Структурно изолационните панели (SIP) са системи за жилищно, търговско и индустриално строителство с много високо качество. Панелите се състоят от ядро от пяна с изолационни качества, което е разположено между два структурни панела, които в повечето случаи са изработени от дървесина или талашит. Изолационните панели се произвеждат в контролирани условия и могат да се пригодят така, че да се впишат в дизайна на почти всякакви сгради. Резултатът от това е строителна система, която е изключително здрава, рентабилна и енергийно ефективна. Строителството със структурно изолационни панели ви спестява време, пари и труд. Ето някои от най-големите предимства на тези панели пред останалите строителни системи:

Бързина на строителство
Строителството на жилища, търговски и индустриални обекти със структурно изолационни панели е много бърз метод за издигане на конструкции. При правилно изпълнение е напълно възможно да изградите обвивката на жилището си за по-малко от 7 дни.
 


Гъвкавост на дизайна
Структурно изолационните панели могат да се произвеждат в голямо разнообразие от размери и дизайни, което позволява на архитектите да разгърнат пълния си потенциал и им дава свободата да създават естетически красиви дизайни.
Можете да разгледате проекти на различни видове сглобяеми къщи, изградени със структурно изолационни панели тук:  http://ecobuildbg.com/

Грижа за околната среда
Има няколко екологични причини, поради които да изберете строителството със структурно изолационни панели:

- Строителството с тези панели създава значително по-малко отпадъци.

- Еко къщите, които са изградени от този революционен строителен материал, са много енергийно ефективни и по-лесни за отопление. Резултатът от това е значително намаляване на вредните емисии на въглероден диоксид, които се отделят в атмосферата.

- Използва се изключително малко количество енергия за производството на панелите.

- Еко къщите, които са изградени от структурно изолационни панели, използват с до 50% по-малко суров дървен материал в сравнение с конвенционалните методи за строителство на сгради с дървени конструкции.

Великолепна звукоизолация
Структурно изолационните панели имат изключителни абсорбиращи качества, което означава, че завършената еко къща ще има невероятна звукоизолация, с което ще гарантира максималния комфорт на своите обитатели.
 


Структурна здравина
Стените на еко къщите, които са изградени от структурно изолационни панели, са с до седем пъти по-здрави и издръжливи в сравнение с обикновените стени, които са изградени с дървена конструкция.

Изключителни топлоизолационни качества
Топлоизолацията е изключително важна част строителните системи с изолационни панели и по тази причина не се налага нейното допълнително полагане. Изключително високите изолационни качества на панелите ще се запазят през целия живот на сградата, благодарение на солидното ядро от изолационна пяна на цялата структура. Това означава, че сградата ще се отоплява равномерно, няма да има студени места и ще се намалят разходите за отопление.

Допълнително място във вашия дом
Здравината и издръжливостта на структурно изолационните панели позволяват да се изграждат стени с по-малка дебелина и няма нужда от обемни покривни конструкции.

Отлична цена за повторна продажба
Всички предимства, които структурно изолационните панели осигуряват, лесно могат да се разпознаят. Това означава, че нискоенергийните къщи, които са построени от структурно изолационни панели, ще бъдат изключително атрактивни предложения за бъдещи купувачи.