Червени багри в интериора на дома

12.04.2017 Категория: Обзавеждане и декорация 0 коментари Автор: Homecenter

Червеното е един от трите основни цвята и баграта с най-силно въздействие върху сетивата от целия цветови спектър. Този топъл цвят е тонизиращ, вълнуващ и интензивен. Асоциира се със страстта, лидерството и действието. Понякога може да се окаже трудно да включите червеното в цветовата палитра, избрана за интериора на дома, тъй като е твърде доминираща краска. Ето кои са някои от най-популярните нюанси на червеното и как можете да ги приложите при обзавеждането и декорацията на жилището си.

Кървавочервено

Червеният цвят символизира елемента огън във фън шуй и като такъв се свързва с въодушевлението и страстта. Кървавочервеното е сравнително неутрален нюанс. Този тон изглежда добре в интериора на дома, стига да го използвате в умерени дози и да обърнете внимание на текстурата на мебелите в този цвят.

Аленочервено

Силното присъствие на червеното може да се използва като предимство в интериора, ако целите да подчертаете някой определен елемент от обзавеждането или архитектурата. Цялостен ефект може да бъде постигнат, ако добавите черно в интериора, което да балансира червения цвят на мебелите и аксесоарите. По-топлите червени тонове с оранжев оттенък са с най-ярко присъствие в декора от всички нюанси на червеното.
 


Рубиненочервено

Когато се съчетаят с бяло, рубинените тонове допринасят за създаването на изискан интериор, особено ако сте заложили и на мебели с модерен дизайн.

Керемиденочервено

Червено-кафявите нюанси са много подходящи за декориране на офис. Ако искате да приложите керемиденочервеното в интериора на други помещения, като всекидневната или спалнята, постарайте се да омекотите неговия силен визуален ефект, като добавите мебели с тънки крака и елегантен издължен полилей.

Доматеночервено

Тъй като този червен тон имат ярко присъствие в декора, можете да го използвате в шарките на завесите или тапицерията на мебелите и да го съчетаете с класическо черно и бяло, за да постигнете впечатляващ визуален ефект.
 


Махагон

Можете да балансирате интензивността на махагона, като добавите светли тонове в интериора на помещението или заложите на мебели с лъскави метални елементи. Въпреки че махагонът е изискан нюанс на червеното, постарайте се да го използвате умерено в декора, за да не създадете цветова дисхармония.

Черешово

Черешовото изглежда чудесно в неформални интериори, тъй като е светъл нюанс на червеното и не е толкова наситен, колкото махагона и другите тъмночервени тонове. Може да се внесе и в по-изискани интериори под формата на столове или мека мебел с тапицерия в черешово.
 


Пурпурночервено

Пурпурночервеното е гъвкав нюанс, който изглежда еднакво добре както в интериори с топла цветова схема, така и в такива с по-хладна. Подходящо е за цвят на мебелите в помещение, решено в неутрална цветова палитра.

Бордо

В този тъмен червен цвят можете да изберете вашето обзавеждане за спалня, ако искате да създадете уютна и интимна атмосфера. Мебели в цвят бордо биха изглеждали страхотно и в кухнята, трапезарията или всекидневната.