Изтънчен интериор с обзавеждане в тъмносиво

18.10.2017 Категория: Обзавеждане и декорация 0 коментари Автор: Homecenter

Нюансите на сивия цвят са многобройни и дават възможност за постигане на изискани интериори, когато се съчетаят умело с други тонове. Сивото все по-често се използва като цвят на меката мебел, подовата настилка, тапицираните легла, кухненския плот, умивалника в кухнята или банята, както и като фон в интериора. Вижте няколко идеи как успешно да вложите тъмносивия цвят в декора на всекидневната.

Тъмносиво като акцентен цвят в интериора

Лесно можете да обогатите сива цветова схема, като добавите към нея акцентни цветове. Обратният подход също е интересен и позволява постигането на ефектни интериори. Тъмните сиви нюанси могат да бъдат елегантен и нетрадиционен акцентен цвят в светъл интериор и да се превърнат в изискана фокусна точка. Използвайте акценти в тъмносиви тонове на светъл или пъстър фон и ще постигнете свеж ефект, благодарение на контраста между отделните цветове.
 


Елегантни стени в тъмносиво

Стените в наситени сиви нюанси създават елегантен и същевременно ненатрапчив фон в светлите интериори. Използвано като багра за стените в дневната стая, тъмносивото създава драматичен ефект, който е сходен с този на черното, само че с по-дискретна и естетична визия. Аксесоарите и акцентите в такъв интериор могат да бъдат много малко и въпреки това да имат силно въздействие върху цялостната атмосфера във всекидневната.

Бяло в комбинация с тъмносиво

Визуалният контраст е търсен ефект в дизайна на всекидневната, тъй като внася раздвиженост в декора. Противопоставянето на бели акценти на тъмносив фон ще осигури нужната доза контраст в дневната. Ако сте се спрели на обзавеждане за всекидневна в бяло, най-лесният начин да приложите тъмносиво в дизайна на стаята е като го използвате за стените, които изпълняват ролята на фон.
 


Тъмносиво като обединителен елемент в интериора

Тъмносивите тонове могат да послужат като интериорно решение за помещение, в което е необходимо да се вмъкне тъмен обединяващ нюанс, а черното не е подходящ избор. Детските стаи са типичен пример за помещения, които не трябва да бъдат обзавеждани с мебели и аксесоари в черно. Мебелите за детска стая в тъмносиво може да се окажат стилна алтернатива на обзавеждането в черен цвят.

Тъмносивото изпъква на фона на метални елементи

Мебелите в тъмносиво се съчетават перфектно с аксесоари с метален блясък. За да постигнете изискан интериор на всекидневната, заложете на мека мебел с тапицерия в тъмен сив нюанс в комбинация с елегантни осветителни тела и метални елементи и аксесоари.