Рустикален чар в интериора

31.10.2017 Категория: Интериорен дизайн 0 коментари Автор: Homecenter

Съвременният вътрешен дизайн определено залага на обзавеждане, чиято визия и функционалност са съобразени с последните тенденции. Независимо от това обаче, се запазва интересът към рустикални акценти в декора, вероятно заради привлекателния външен вид на естествената дървесина и приятните натурални цветове. Рустикалният стил може да се вложи в декора умерено, само с няколко акцента, или да подчини изцяло дизайна на помещението.
 


Рустикални щрихи в спалнята


Спалните, декорирани в рустикален стил, са невероятно уютни и приветливи. За да създадете очарователна рустикална обстановка в помещението, заложете на изкуствено състарени мебели за спалня от масив. Ако сте привърженици на светлите интериори, изберете легло, гардероб, нощни шкафчета и скрин в бяло, с фрезовани елементи, които добавят мекота в дизайна. Монтирайте на тавана голям рустикален полилей от дърво. Добавете акценти в опушен ментовозелен цвят или в топли кафяви тонове.

Трапезария с рустикално излъчване

Рустикалните декори са много подходящи за трапезарията, тъй като мебелите от масив със старинен дизайн допринасят за постигането на гостоприемна и уютна зона за хранене. В случай че предпочитате да добавите в трапезарията само акценти в рустикален стил, заложете на основно обзавеждане от маси и столове от дърво. Те притежават атрактивна визия и могат да се съчетаят хармонично с рустикални аксесоари. За да постигнете по-нетрадиционен облик на трапезарията в рустикален стил, може да заложите на правоъгълна маса с дебел дървен плот в естествен цвят и две пейки със същия дизайн. Любителите на зона за хранене тип бистро може да обзаведат трапезарната зона с масивен овален продълговат плот с метална основа и кръгли бар столове с кожена тапицерия в светлокафяво.
 


Рустикални осветителни тела


Един от най-лесните начини да добавите рустикални акценти в декора на жилището е с помощта на осветителни тела. Предлагат се както осветителни тела с подчертано рустикален дизайн, така и модели с по-рафинирана визия, подходящи за акценти в помещения, в които доминират други стилове. Няколко висящи осветителни тела със старинен дизайн, монтирани над трапезната маса или кухненския остров, са чудесен рустикален щрих. Атрактивен вариант за осветлението са и рустикалните модели с индустриален дизайн, които биха се вписали както в шаби шик, така и в еклектичен интериор.

Мебели в рустикален стил

Бар столове от масив със седалки от плетен естествен ратан биха били перфектен рустикален щрих в кухнята и са подходящи за тези, които предпочитат по-умерена интерпретация на стила. Трапезни столове със светла едноцветна тапицерия, разръфана по ръбовете, ще придадат непринудено рустикално излъчване на помещението. Състарените скринове и тоалетки са мебели с рустикален чар, които биха могли умело да се впишат в дизайна на спалнята, дори само като акценти.