Как да създадем уют у дома през есента

16.11.2017 Категория: Интериорен дизайн 0 коментари Автор: Homecenter

Прелестните багри на есента запленяват с богатството от топли нюанси и напомнят за наближаващите мразовити зимни дни, когато усещането за уют е с водеща роля в интериора на дома. Вижте няколко идеи за есенно преобразяване на жилището.

Заложете на акценти от изкуствена кожа с косъм

През есенните и зимните месеци разчитаме на топли меки материи за постигане на комфортна обстановка в дома. Мека мебел с дамаска от гладко кадифе е чудесен избор за всекидневната стая. Ако към нея добавите декоративни възглавнички и одеяло от изкуствена кожа с косъм, в подходящи цветове и шарки, ще си осигурите максимален комфорт, докато си почивате, четете или подремвате на дивана.
 


Добавете детайли в наситен оранжев цвят


Създайте топла и уютна атмосфера у дома, като заложите на акценти в наситени есенни тонове. Бихте могли например да оформите акцентна стена в антрето или дневната стая, като за целта изберете боя в топла багра от колоритната есенна палитра.

Обособете кът за четене

Ако разполагате с подходящо пространство в дома, бихте могли да оформите уютен кът за четене в близост до прозорец. Ще ви е необходима компактна пейка с мека възглавница за сядане и тънка завивка, както и малка маса, върху която да разположите поднос с топла напитка.

Добавете пъстра есенна декорация

Ако всекидневната ви е решена предимно в приглушени топли цветове и обзаведена с мебели от масив, добавете украса от листа в различни есенни багри, преливащи от зелено към оранжево и червено. Те ще подсилят визуалната топлина в декора и ще подчертаят красивата структура на естествената дървесина.

Окачете венец от есенни листа на стената

За да създадете топла есенна обстановка в дневната стая, може да окачите на стената декоративен венец от пожълтели листа. Бихте могли да го изработите собственоръчно или да закупите готов. Ако предпочитате по-траен аксесоар, може да заложите на венец, чиито листа са изрязани от хартия и оцветени в есенни багри.

Подсигурете уют в спалнята

Меки, приятни на допир завивки и възглавници в спалнята, в съчетание с удобен матрак, са гаранция за комфорт по време на сън. Допълнителна мекота предоставят моделите тапицирани легла, върху които бихте могли да разположите декоративни възглавнички в есенни разцветки.
 


Постелете килим на пода


Погрижете се за комфорта на стъпалата си през есента, като постелите мек килим в зоната за сядане в дневната. Ако желаете декорът да е по-раздвижен и ефектен, вместо един голям килим постелете няколко по-малки с различна плътност и шарка.

Добавете допълнителни осветителни тела

За да компенсирате липсата на достатъчно слънчева светлина в дневната през мрачните есенни дни, добавете настолна лампа на помощната масичка до меката мебел. Ако сте обособили малък домашен офис в един от ъглите на всекидневната или друго помещение, разположете върху бюрото допълнителна настолна лампа с мека светлина.