Кухненски интериори в черно и сиво

18.10.2017 Категория: Обзавеждане и декорация 0 коментари Автор: Homecenter

Макар повечето съвременни кухни да залагат на приглушени и неутрални цветовe, с избора на по-дръзки тонове също може да се постигне оригинален декор. Комбинацията от черно и нюанси на сивото внася елегантност и изисканост в кухнята. Черно-бялата цветова схема е класическа и се съчетава успешно с почти всеки интериорен стил. Сивите тонове обаче дават възможност за постигане на още по-изтънчена и модерна визия.

Добавете в кухнята елементи в черно

Тъй като голяма част от пространството в кухнята е заето от шкафове, рафтове, плотове и уреди за вграждане, използването на бял цвят за стените е за предпочитане пред тъмните тонове. Вещото вмъкване на детайли в черен цвят в комбинация с подходящи осветителни тела обаче може да превърне обикновения интериор в изискано и практично кухненско пространство. Можете да придадете стилно излъчване на помещението с помощта на кухненски гръб от черни плочки, шкафове в черно или черен кухненски остров. Бихте могли и да изберете плотове за кухня с мраморен ефект в черен цвят.
 


Експериментирайте с нюанси на сивото

Сивото безспорно е един от най-универсалните цветове и може да се прилага като основна багра в дизайна на кухнята. По-тъмните нюанси на сивото биха изглеждали много стилно в кухненския интериор, запазвайки неутралния характер на цветовата палитра. Сивите тонове със синкав оттенък са друго популярно решение в много модерни кухни. Те са великолепен фон за повърхности с дървесна текстура и лъскави акценти в черно.

Баланс между светлите и тъмните тонове в кухнята

Комбинирайте умело светли и тъмни елементи в интериора, за да постигнете визуален баланс. Изберете например бели плотове за кухнята в комбинация с черен кухненски остров, сиви бар столове, няколко вази или купи в черно. Друг вариант е да заложите на кухненски шкафове в тъмносив цвят и черен полилей над кухненския остров.
 


Впечатляващи кухненски острови

Островните шкафове са практична и красива мебел, която е част от обзавеждането на почти всяка съвременна кухня, независимо от размерите на помещението. В зависимост от големината му, кухненският остров може да има редица полезни функции – да служи като работен плот, място за съхранение на кухненски принадлежности в отделенията му, удобна зона за сутрешното кафе или закуска. Големите кухненски острови служат за вграждане на част от домакинските електроуреди и разполагат с широк плот за приготвяне и сервиране на храната, който може да се ползва дори за семейни вечери. Създайте привличаща погледа фокусна точка, като заложите на кухненски остров в черно и сиво. За останалата част от обзавеждането и стените изберете светли неутрални багри.

Ако се нуждаете от нови мебели за кухня, можете да кликнете ТУК и да разгледате колекцията от модели на Каза Декор.